Vücudumuzda her bir hücre bir dengede hareket eder. Bu hareketler hamilelik süresince karnın büyümesi ile dengede kalmak zorlaşıyor. Peki nasıl dengede kalacağız?

Hamilelikte karnın büyümesi ile birlikte sırt, bel, karın kasları ve leğen kemiğine binen yük artmaya başlar. Hamilelik ilerledikçe de dizlere de biner yük ve yürümek bile keyif vermemeye başlar. Hamile göbeğini bağlamak göbeği taşımanın yanı sıra ağrıları da hafifletir ve hayatı kolaylaştırır.

Hamile göbeğini bağlamanın hamileye katkıları nedir?

  • Duruş bozukluğunu düzelterek hamilenin sırtının üst, orta ve bel kısmına binen yükü hafifletiyor.
  • Pelvik tabana binen yükü hafifletiyor.
  • Karın kaslarını destekliyor.
  • Omurgayı dikleştiriyor.
  • Vücudun dengesini sağlıyor.

 Hamile göbeği bağlama

Vücudumuzda her bir çakramızın farklı bir görevi var. Kök çakramız yani pelvik tabanımız dengede olmadığında yorgunluk, artrit rahatsızlık, kabızlık ya da ishal, uyku bozuklukları yaşayabiliyoruz. Hamileliğiniz süresince yapacağınız egzersizler ve bağlama teknikleri ile hem rahat bir hamilelik geçirip hem de kolay bir doğum yaşamak mümkün.

Hamileliğimiz süresinde her gün düzenli olarak fakat günlük ortalama iki saati aşmamak suretiyle altı farklı bağlama şeklini uygulayabilirsiniz. Böylelikle hamilelikte bedeninizi mobilize etmiş ve konfor sağlamış olacaksınız.

Hamilelikte mobilize olduk peki ya lohusalıkta?

Lohusalık süresince ve sonrasında da mobilize olmak, hayata kaldığınız yerden karışmak Babywearing ile mümkün.

Hamile göbeğimizi bağladığımız dokuma wrap ile aynı zamanda bebeğimizi giymemize de kolaylık sağlıyor. Doğum sonrası bebeğimizi giymek hem bebeğin kolik gibi büyürken yaşayacağı sıkıntıları hafifletiyor, hem de annenin hayatına kaldığı yerden devam edebilmesini sağlıyor. Yani hamilelik süresince mobilize ettiğimiz bedenimizi, lohusalıkta da bebeğimiz ile mobilize etmeye devam ediyoruz.

Babywearing yani bebek giymenin sadece anneye değil babaya ve hatta bakım veren herkese katkısı var. Şöyle ki;

  • Ten tene teması mümkün kılar ve bebek kucakta olduğu müddetçe kendini güvende hisseder.
  • Bebeğin özgüveni desteklenmiş olur.
  • Doğum sonrası sosyalleşmeyi hızlandırır.

Bağlama ile bağlanma temelli bir ebeveynliğe adım atmış, ebeveynliğimizi keyifli bir yolculuk haline getirmiş oluyoruz. Devamını okumak ve merak ettiklerinizi sormak için tıklayınız.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum Bırakınız