Hoşgeldin el bebek gül bebek, güzel bebek ama erken geldin..

“Minicik ellerinden tutun ki hayata tutunsunlar” diyor El Bebek Gül Bebek Derneği.

El bebek gül bebek derneği

El bebek gül bebek derneği

Düşünsenize harika bir babyshower yapıyorsunuz. Bebeğinizin her gelişimini not alıyorsunuz. Karnınız büyüdükçe mutlu oluyorsunuz ve her anı fotoğraflıyorsunuz. Sıra doğumu planlamaya geliyor. Hastane odasının süslerinden hediyeliklere, hastane çantasından doğum fotoğrafçısına kadar herşeyi organize ediyorsunuz.

Hayat siz planlar yaparken kendi planını önceden yapmış ve El Bebeğiniz 40 haftayı beklemeden erkenden gelmiş. Doğumunuz sizin planladığınız gibi şenlik edasında geçmemiş. Çok sevdiğim iki arkadaşımın da hikayesi bu yazdıklarıma çok benziyor. Biri kızını 24 haftalık kucağına almış ve şimdi 7 yaşında, diğeri iki evladını da 35 haftalık kucağına almış ve şimdi biri 7, diğeri 3 yaşında. Bu bebeklerin ortak noktası ise anne karnında gelişimlerini tamamlayamadan oluşan bir sağlık problem sebebiyle erken doğmuş olmaları.

Bana göre iki doğum hikayesi de sonsuz sabırla inşa edilmiş bir başarı öyküsü. Bebeğinin senin koynundan, kokundan ayrılıp yoğun bakıma gitmesi ne demek çok iyi bilirim. Bizim öykümüzde 3 günlük bir yoğun bakım süreci var. Prematüre bebeklerde bu süreç bebeğin erken doğum süresine göre değişiyor. Benim kahramanlarımdan biri 5 ay kalmış, diğeri daha az. Hikayelerinden etkilenmemek mümkün değil. Onlar doğru tıbbi destek, bol anne sevgisi ve sonsuz sabır ile hayata tutundular. Peki ya diğerleri?

Araştırmalara göre günümüzde her 10 bebekten 1’ i premature olarak dünyaya geliyor. Ebeveynlerinin ekonomik durumu ve bilgi düzeyine göre de hayat standartları miadından doğmuş bebeklerle aynı oluyor. Prematüre bebeklerin doğumdan sonra gerekli sağlık koşulları sağlanmaması durumunda hayata tutunmaları zorlaşıyor. Onlara sağlıklı ve mutlu bir  gelecek sağlamak, premature doğmanın bir tercih olmadığını, bilinçli bir gebelik geçirerek premature doğumların önlenebileceğini “EL BEBEK GÜL BEBEK DERNEĞİ” sayesinde öğrendim.

El bebek gül bebek derneği

El bebek gül bebek derneği

Prematüre annesi değilim. Hiçbir premature annesinin de tercih ettiğini düşünmüyorum. El Bebek Gül Bebek Derneği’ nin organize ettiği bir buluşmada tanıştığım bir anne “Kafası yumruğum kadar olan bebeğimin üşüyen kafasına şapka bulmak o kadar zordu ki..” demişti.

El Bebek Gül Bebek Derneği; erken doğumların önlenmesi, erken doğan bebeklerin hayatlarına sağlıkla ve mutlulukla devam edebilmeleri için toplumun bilinçlenmesini hedefleyen bir dernek olarak kurulmuş. Dernek; bu konuda deneyim sahibi kişiler ve uzmanlardan oluşuyor. Gerçekleştirdikleri projeler ve etkinlikler ile toplumun bilinçlenmesini hedefliyorlar. Dernek ayrıca Avrupa Prematüre Destek Vakfı “EFCNI” ile de çalışmalar yapmaktadır.

Eğer bir premature annesiyseniz, desteğe ihtiyacınız varsa ya da benim gibi gebeyseniz ve bilinçlenmek istiyorsanız muhakkak iletişime geçin. Hatta belki imkanınız var ise EL bebeklerimizin GÜL olmaları için bağışçı da olursunuz.

Buradan sizin aracılığınızla El Bebek Gül Bebek Derneği’ ne yaptıkları ve yapacakları projeler için teşekkür ediyorum. Gönüllü olarak her projelerinde yanlarında olduğumun altını çiziyorum.

El bebek gül bebek derneği

El bebek gül bebek derneği

#prematüredoğmakbirtercihdeğil

Sevgiler,

Zehra DÖRTER

Yorum Bırakınız