Son 10’ a girdik ve geri sayım başladı..

Zehra' nın Gebelik Günlüğünde 30. Hafta

Zehra’ nın Gebelik Günlüğünde 30. Hafta

Zaman nasıl geçti diye düşünmek istiyorum ama bir bakıyorum öyle de çabuk geçmemiş. Sen de öyle düşünüyor musun Sevgili Gebedaşım? 30 haftalık gebelik sürecimde her anın tadını çıkarmaya özen gösterdim tabi hayatın akışına da engel olmadım. Kızımla oynamaya devam ettim. Bebeğini giyen annelerle dans ettim. İşlerimi devam ettirdim.

Benim gibi hem anne hem gebeysen evladını da bu sürece dahil etmen gerekiyor. Ben bunu nasıl yaptım, merak ediyorsan söyleyeyim. Kendimi halsiz ve yorgun hissettiğim zamanlar dışında okuldan kendim aldım. Yolda yürürken inşaatları seyredip, binalar ve iş makineleri hakkında sohbet ettik. Benim günüm nasıl geçti, onu anlattım. İsterse kendisi de paylaştı neler yaptığını, çoğunlukla anlatmadı. Genelde bu yaş grubu anlatmazmış endişe etmemek lazımmış. Kardeşi hakkında sohbet etmek istediğinde konuştuk, özledim dediğinde karnıma dokundu ve onunla ikili sohbet etti. Gerçekten cevap verdi mi yoksa duymak istediklerini mi söyledi bilmiyorum ama güzel sohbetler ettiler.

Hayatımız, günlük rutinlerimiz kaldığı yerden devam etti Sevgili Gebedaşım. Bir farkla! Ben hayatımın hiçbir döneminde kızımı merkeze koymadım. Şimdi de oğlumu koymadım. Burada dikkat ettiğim, çocuğumun bir birey gibi yetişmesini isterken kendimin de bir birey olduğunu öğretmekti. Hayatımıza bir kişinin daha katılması beraber yapacaklarımızı paylaşacağımız ve arttıracağımız mesajını versin, kendini ikinci planda hissetmesin. Bu sayede dengeyi korumuş olacağıma inandım ve inanıyorum. Sende böyle yapmalısın demiyorum ama bunu düşünebilirsin.

Her çocuk kardeşini kıskanıyor ve kıskanmalı da.. Sağlıklı olan bu, her ne kadar anne ve babalar için zor ve yorucu olsa da. Dengeyi sağlamak için gebelik sürecine riskli dönem geçince dahil etmek faydalı oldu. Her muayenede kardeşini gördü. Beraber alışveriş yaptık ve onun da kararlarına yer verdik. Hem kendini önemli hissetti hem de kardeşinin hayatına dahil oldu. Paylaşma konusunda çoğu çocuktan daha cimri olan kızımın tepkileri yumuşamaya başladı.

Yine aldım sazı elime döktüm içimi sana..

29 ve 30. haftada bende ve bebeğimde ne gibi gelişmeler oldu?

Gebelik haftamın ilerlemesi ile birlikte el ve ayaklarımda şişmeler artmaya başladı.

Yazının devamını okumak için tıklayınız.

 

 

Yorum Bırakınız