“Anne kalbi çocuğun okuludur.” Der Henry Ford. Sevgiyle eğitmenin pek çok yolu vardır ve bu yolu her anne kendi kalbiyle hareket ederek bulur. Ben de her şeyi kızımla beraber yapıyorum; hem vakit geçiriyoruz hem eğleniyoruz hem de başta tek başına hayatta kalma becerisi olmak üzere pek çok şey öğreniyor.

En keyif aldığımız zamanlardan biri #GülizMutfakta zamanları.. Bunlardan birini Kadıköy Anneleri ev sahipliğinde Migros TV için gerçekleştirdiğimiz “Bebek Pankek”, Güliz’ in deyimiyle “Epdek” yapımı.

Videoya geçmeden evvel tarifimizi de not düşelim;

Malzemelerimiz; 2 yumurta (1 yaş altı için beyazını kullanmıyoruz), 1 yemek kaşığı labne, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemekkaşığı tam buğday unu (çavdar, mısır, yulaf unu koyarak değişik lezzetler elde edebilirsiniz), 1 çimdik karbonat (1 yaş altına karbonat kullanmıyoruz.

Yapılışı; tüm malzemeleri bir kaba koyup çırpıyoruz. Az yağlı ya da yağsız tavada önlü arkalı pişiriyoruz. Tuz koymadığımız için peynirle ya da kaymak – bal ikilisi ile de harika kombin oluyor.

Afiyet olsun.

Bu harika deneyim ve hatıra için Kadıköy Anneleri&Kadıköy Moms‘ a ve güler yüzlü, bebek dostu çekim ekibine tekrar teşekkürler.

Yorum Bırakınız