kök hücre

kök hücre

KORDON KANINDAN ALINAN KÖK HÜCRE İLE GELEN SAĞLIK

@bebeimgeliyor Esra Ertuğrul ve Mehmet Ustaoğlu daveti ile katıldığım Nova’s ın tanıtım toplantısında öğrendiklerimi paylaşmak istiyorum.

Vücudumuzdaki tüm doku ve organların oluşumunu sağlayan, henüz başkalaşmamış bölünebilme ve yenilenebilme özelliğine sahip hücreye kök hücre deniyor. Tanımından da anlaşıldığı gibi yenilenebilir ve bölünebilir olması sebebi ile hastalıklı olan hücrelerin yada organların yenilenebilmesi için kök hücre mucizesinden pek çok aile faydalanıyor.

Peki kordon kanından kök hücre nasıl alınıyor?

Kök hücre saklamaya karar verdiğinizde size bir kordon kanı saklama kiti veriliyor. Doğuma giderken yanınıza bu kiti almanız, doktorunuzu kordon kanını almasını istediğinizi bildirmeniz ve doğuma gittiğinizi Nova’ s a bildirmeniz size düşen en önemli sorumluluklar. Doktorunuz doğum esnasında kordonu kestikten sonra kordonda kalan kanı iğne yardımı ile torbaya toplanmasını sağlıyor ve ameliyathane önünde bekleyen görevliye teslim ediliyor. Aynı gün yurtdışındaki laboratuvara gönderiliyor.

Laboratuvara gönderilen kordon kanı hangi süreçlerden geçiyor?

Laboratuvara ulaşan kordon kanı steril bir ortamda açılarak kök hücreler ayrıştırrılıyor. Dondurulup Future Health Biobank’ de kademeli olarak saklanıyor.

Eşim bilgisayar mühendisi ve kendisine bu notları anlattığımda bana bu hücrelerle genetik bir çok araştırma yapılabilir, güvenilir mi diye sordu. Future Health Biobank bu konuda herhangi bir araştırma yapılmadığına dair ebeveynlere gerekli güveni sağlıyor. Kurum tarafından aileye bir kimlik numarası ile kart gönderiliyor ve bu numara ile ihtiyaç olduğu anda talep edebiliyorsunuz.

KÖKTEN SAĞLIK..

Kordon kanından alınan kök hücreler sayesinde kan kanseri, lösemi, kemik iliği kanseri gibi pek çok hastalığı tedavi etmek mümkün. Ayrıca Celebral palsy, şeker hastalığı (diyabet), multipl skleroz, karaciğer sirozu gibi hastalıkları da içeren yüzlerce hastalığın tedavisi için araştırmalar yapılıyor olması gelecek için umut vaad ediyor.

Bebek planlıyorsanız ya da şuan hamileyseniz; kök hücrenin saklanmasının beraberinde getireceği mucizeler hakkında bilgi almak, kurumu tanımak ya da daha detaylı bilgiye ulaşmak isterseniz http://www.novacellturkey.com/iletisim/ iletişime geçebilirsiniz.

 

One Comment

  • Selda dedi ki:

    Davetimize geldiğiniz ve paylaşımda bulunduğunuz için biz teşekkür ederiz. Sizler sayesinde annelere doğru bilgi verebiliyoruz.

Yorum Bırakınız