LÜTFEN SADECE NE DİYECEĞİMİ SÖYLEYİN BANA…

Ebeveynlik büyüleyici, heyecanlı, müthiş zorlayıcı ve tatmin edici bir yolculuktur. Hayatımızı zenginleştiren, bizi daha iyi hale getiren, çok zor bir deneyimdir.

Sabırlı olmayı öğrenmek, en zor derslerden biridir. Pek çok ağlama, sızlanma ile birlikte gelir ve ikinci dersin, yani hayal kırıklığı ile başa çıkma

Çocuklarımıza bıkabilecek en kalıcı iki armağan vardır: biri kökler, diğeri kanatlardır.” Der Hodding Carter. Kökler ile anlatmak istediği çocuklarımıza verdiğimiz özdeğerlerimiz, kanatlar ise onlara aşılayacağımız özgüvendir. Çocuklarımız ile yeterince zaman geçirmek, onlara sevilmeye layık oldukları mesajını söz ve vücut dilimizle anlatarak özdeğerlerimizi, çocuğumuzun beceri ve kabiliyetlerine değer verildiği inancını örerek özgüveni verebiliriz.

Dinlemek “seni önemsiyorum” demenin en kolay yoludur!

Hayatı bir koşuşturmaca içerisinde yaşıyoruz. Günlük telaşlarımız arasında büyütüyoruz çocuklarımızı. Bu koşuşturmaca arasında çocuklarımız ile nasıl iletişim kurduğumuz tüm hayatımızı etkileyecek hassas bir nokta.

Sabırlı olmak, ağlama krizleri başa çıkmak, hayal kırıklıkları hakkında konuşmak ya da tüm bunlar bir kenara sohbet etmek..

Çocuklarımızın geleceklerini inşa ederken onlarla kurduğumuz iletişimin anahtarı seçtiğimiz kelimelerimizdir. Her anlattıklarını sabırla ve sakince dinlemek, soru sormuşsa aynı sabır ve sakinlikle yanıtlamak konusunda örnek diyaloglarla yol gösteren bir kitap.

neyi-nasil-soylemeli-kitabi-betys-brown-braun-Front-1

neyi nasıl söylemeli

 

Zor durumlarla kolay başa çıkabileceğiniz, sevgi dolu ve özgüvenli nesiller yetiştirebilmemiz dileğiyle.

Sevgiyle kalın.

Zehra DÖRTER

@rythmmom

Yorum Bırakınız