Sevgili uykum neredeysen geri dön..
Karnım o kadar büyüdü ki; hareket etmede, yatmada, kalkmada, en çok da yürümede zorlanıyorum. Sürekli bir hararet yaşıyorum ve bol su içiyorum. İçtiğim su kadar tuvalet ziyareti demek oluyor bu da. Hele ki gece yataktan kalkmak o kadar zor ki.. Çoğunlukla oğlum karnıma sığmıyor gibi hissediyorum. Bu yüzden de onun hareketleri özellikle de geceleri uykusuzluğa sebep oluyor. Araştırmalarım bu durumun bebek geldikten sonra gece ağladığında onu duyabilmek için bedenin kendini hazırlaması olduğunu söylüyor. Kızım doğduğunda en büyük korkum ağlarsa duyamamaktı. Sırf bu yüzden hep göğsümde uyutmuştum 2 ay boyunca.
Kızımın hamileliğinde bu haftalarda gerindiğinde ayak izini görürdük. Henüz oğlumun ayağının tamamını görmedik ama yumruk şeklinde elini (yani pozisyon itibariyle eli olduğunu düşünüyoruz) gördük. Oğlum da kızım gibi karnımda oldukça hereketli, öyle ki geçen gece hareketleri ile babasını uyandırmış. Ben nasıl daldıysam uyanmamışım..
Artık sona iyice yaklaştığımı hissediyorum. Pelvik kemiğimin ayrılmak üzere olduğunu düşündüren ağrılar yaşıyorum. Öyle bir yürüyorum ki bacaklarımın arasındaki açının genişliğinden bir insan geçebilir gibi geliyor. Okurken sana komik geliyordur, ben yazarken gülüyorum. Aslında bir mucize yaşıyorum.
36. haftada bende ve bebeğimde ne gibi gelişmeler oldu?
Bu hafta itibariyle doktor kontrollerim haftalık olarak devam edecek. Çünkü bu hafta itibariyle oğlum her an gelebilir. Bu sebeple doğum çantamı hazırlayıp arabanın bağajına yerleştirdik. Doğum çantamda neler olduğunu öğrenmek isterseniz bloğuma misafir olabilirsiniz. Vücudumun şekli iyice değişti. Karnım aşağı indi, belimdeki yük arttı. Bu sebeple karnım iyice önde yürüyorum. Bel ağrılarım arttığı için sık sık secde pozisyonunda kanımı serbest bırakarak nefes egzersizi yapıyorum. Karnımın inmesinin güzel yanı mideme olan baskı azaldı. Doyasıya yemek yiyebiliyorum. Bu hafta biraz bu sebeple ipin ucunu kaçırdığımı da itiraf etmeliyim.
Oğlumun gelişimi haftası ile uyumlu devam ediyor. 3 kiloya yaklaştı kilosu. Tabi şuan ki ölçümleri artı – eksi 500 gram olarak değerlendirmek gerekiyor. Literatürde son ölçümden 500 gram eksik ya da fazla doğan bebekler var.
Devamını okumak için tıklayınız.