Boşnak mutfağı ile Saraybosna lezzetleri ile damaklarınızı şenlendirmek istemez misiniz?  

Yemek yemek için yaşayan biri olduğumu bilmeyen yoktur artık. Lezzet nerede olursa gidiniz diyorum ve gidiyorum. Avliya Boşnak Mutfağı’ nı çok aç olduğumuz ve işlerimiz sebebiyle dışarıda uzun vakit geçirdiğimiz bir gün canımın boşnak böreği çekmesi ile sosyal medya karşıma düşürdü. O postun önüme düşmesinde vardır bir hikmet diyerek düştük yollara.

Avliya Boşnak Mutfağı, boşnak böreği, boşnak mantısı

İçeri girer girmez mis kokular ve muhteşem dekorasyon karşılıyor size. Haftanın her günü açık büfe kahvaltısı, yöresel yemekleri, tatlıları ile gönlünüze yer ediyor sonra..

O boşnak mantısı yok mu.. Yerken kendimden geçtiğim ve duygularımı satırlara dökemediğim gerçeğini bir kenara bırakırsak eğer her gün taze taze yapılıyor. Yanında yogurt ile ikram ediliyor ama Borovnica ile muhteşem bir uyumu var.

Avliya Boşnak Mutfağı, boşnak böreği, boşnak mantısı

Benim en sevdiğim mezeleri şüphesiz Soka ve Ajvar sos. Her yemeğin yanına yakışıyor. Benim tercihim ızgara et ve şarap ile birlikte J Bazı lezzetler vardır ya tarifi kolay olsa da evde yapılmaması gerekir. İşte bu Soka ve Ajvar sos da o lezzetlerden. Kuru sucuk ve kuru et yine şarabınıza güzel eşlik ederken kahvaltınızda yumurtanızı çeşnilendirebilir.

Kahvaltının da mutluluk verdiğini bilen bir yer Avliya Boşnak Mutfağı. Bu sebeple haftanın her günü zengin bir açık büfe ile karşılıyor misafirlerini. Peynir çeşitleri, zeytin çeşitleri, menemen, omlet, tabiki boşnak mantısı ve böreği, yöresel reçeller, soslar, daha neler neler.. Ve bu kadar çeşit kişi başı 35 TL üzerinden fiyatlandırılıyor.

Boşnak böreğinin ve mantısının lezzet sırrını da vereyim mi? Közün üzerinde ağır ağır pişiyor. Yediğiniz her yiyeceği hazırlarken yöresel ürünler kullanılıyor ve hiç bir katkı maddesi içermiyor.

Benim için Avliya Boşnak Mutfağının bir özelliği daha var. Tüm çalışanları keyifle çalışıyor ve güler yüzle hizmet ediyorlar. Tekrar tekrar gitmek, hem çayınızı içip hem de ailecek sohbet etmek isteyeceğiniz bir mekan. Tatlılardan da bahsedip iyice ağzını sulandırmayayım diyorum.

Yolunuz Kocatepe’ ye düşerse muhakkak uğrayın. Ardından da Ada Park’ ta eğlenirsiniz.

Sevgiler,

Zehra DÖRTER

@zehradorter

 

 

 

Yorum Bırakınız